Ξενοδοχείο Kapsohora Inn - Πευκοχώρι Χαλκιδική
+30 23740 63380
EnglishEnglishΕλληνικάΕλληνικά

Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος

Μια εξαιρετική ημερήσια εκδρομή στο Άγιο Όρος.

Η μοναστική πολιτεία, που βρίσκεται στην τρίτη και ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής, αποτελεί αυτοδιοικούμενο τμήμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα μνημεία της από τη Βυζαντινή περίοδο χαίρουν παγκόσμιας φήμης και αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Το παραδοσιακό πλοίο «Άγιος Γεώργιος ή Προφήτης Ηλίας» αναχωρεί από το λιμάνι του Ορμού Παναγιάς στις 09.30 το πρωί, πλέει στους όρμους της Σιθωνίας μέχρι να φτάσει στον πρώτο μας προορισμό που είναι το Άγιο Όρος στη νότια κορυφή και το μοναστήρι του Αγίου Παύλου.

Συνεχίζει με πανί κατά μήκος της ακτής με κατεύθυνση βόρεια για να δει 8 ακόμη μοναστήρια από την κοντινότερη απόσταση που επιτρέπεται χωρίς να περάσουμε τα όρια του Αγίου Όρους.

Μετά από αυτό το ταξίδι θα φτάσουμε στο λιμάνι της Ουρανούπολης ή στο κεντρικό λιμάνι της Αμμουλιανής (ανάλογα με την ημέρα) για μια στάση που θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα για να μπορέσετε να κάνετε μια βόλτα, να πιείτε. έναν καφέ, το μεσημεριανό γεύμα σε ένα εστιατόριο της επιλογής σας ή απλώς για περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής.

Μετά από μια ώρα θα κατευθυνθούμε στον Ορμ;o Παναγιάς που είναι ο τελευταίος μας προορισμός, κατά την επιστροφή μας υπάρχει ζωντανό μπουζούκι στο πλοίο δίνοντάς σας την ευκαιρία να χορέψετε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Άφιξη στον τελικό μας προορισμό Όρμο Παναγίας θα είναι στις 17.30.

Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος από την Ουρανούπολη με σκάφος με γυάλινο πάτο

Κλείστε ηλεκτρονικά εισιτήρια σε ιστότοπους συνεργατών.


Άγιο Όρος & Αμμουλιανή από τον Όρμο Παναγίας με παραδοσιακό καΐκι

Κλείστε ηλεκτρονικά εισιτήρια σε ιστότοπους συνεργατών.

You might be interested in …